"Van der Garde krijgt zijn 2 miljoen euro niet terug"

Onlangs raakte bekend dat Guido Van der Garde een rechtzaak aanspant tegen Force India.  Van der Garde legde immers niet het contractueel vastgelegde aantal testkilometers af bij Spyker (de voorganger van Force India nvdr.). Daardoor eisen Van der Garde en diens schoonvader Marcel Boekhoorn geld terug van Force India.

Volgens de renstal zijn er verschillende compromissen voorgesteld maar werd op geen enkel voorstel positief gereageerd. Er rest Van der Garde dan ook niets anders dan een rechtzaak aan te spannen in Engeland om het geld terug te zien. Force India zou wel enkele verzoeningspogingen gedaan hebben, maar die draaiden op niets uit.

"We hebben enkele keren een poging gedaan de zaak minnelijk te regelen,” aldus teambaas Colin Kolles tegenover de Nederlandse krant het Algemeen Dagblad. "Al die compromisvoorstellen zijn afgewezen. Boekhoorn wilde alleen zijn geld terug en niets van een schikking weten. Tja, dan moet hij maar naar de Engelse rechter stappen.”

Volgens Force India heeft Guido Van der Garde trouwens zaken verzwegen toen hij zijn contract tekende bij het toenmalige Spyker. Zo stond er in zijn contract dat hij geen andere contract bij een andere F1-renstal mocht hebben, terwijl Van der Garde een contract had bij Super Aguri.

"Doordat Giedo niet over een superlicentie beschikte, kon hij ook niet worden ingezet in de vrijdagtrainingen bij Spyker. Bovendien lag er ook nog eens een claim van Super Aguri bij ons. Giedo heeft op zijn minst zelf grote schuld aan de situatie," voegde Kolles eraan toe.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer