McLaren wil tijdens GP van de USA een nieuwe innovatieve technologie gebruiken

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Binnen een dikke week vindt de GP van de USA plaats en tijdens het raceweekend in Austin wil het McLaren F1 team gebruikmaken van gerecycleerde koolstofvezels. Als de test succesvol is dan kan dit belangrijke gevolgen hebben voor toekomstige ontwikkelingen en de sport duurzamer maken.

McLaren zal op het circuit van Austin racen met speciale panelen in de zijkant van de cockpit, die zijn gemaakt uit gerecycleerde koolstofvezel. McLaren werkt samen met V Carbon, een bedrijf georganiseerd in composietmaterialen waarbij McLaren speciale unieke onderdelen heeft aangekocht die gebruikt worden in de panelen van de cockpit.

Tegen het einde van het decennium hoopt McLaren om een volledig circulaire F1-bolide te maken en ook de sport streeft na om tegen 2020 volledig koolstofneutraal te zijn. Mocht slechts één procent van de vorig jaar wereldwijd geproduceerde koolstofvezel gerecycleerde koolstofvezel zijn dan zou er voor meer dan 32 500 ton aan koolstofuitstoot uitgespaard worden, wat gelijk staat aan de helft van de totale uitstoot van McLaren over een volledig jaar.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023