Red Bull: “In dat geval zou Sergio Perez een probleem hebben”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Dr. Helmut Marko willen ze bij Red Bull het contract van Sergio Perez respecteren. Dat zou betekenen dat de Mexicaan ondanks zijn tegenvallende performance gewoon het F1-seizoen 2024 zou mogen afwerken. Toch laat Marko ook verstaan dat Perez onder ‘andere omstandigheden’ wel had moeten vrezen voor zijn racezitje.

“Ik val misschien in herhaling maar Perez heeft een contract dat we willen respecteren,” vertelde Helmut Marko tegenover ‘Sport1’. “We doen alles wat we kunnen om hem terug op niveau te krijgen. Het ontbreekt ons aan alternatieven, anders zou hij misschien een probleem hebben.”

De voorbije weken werd er gespeculeerd dat Daniel Ricciardo mogelijk een vervanger kon zijn voor Sergio Perez. De Australiër viel dit seizoen bij AlphaTauri in als vervanger voor de teleurstellende Nyck de Vries. Ricciardo wacht momenteel op een comeback bij AlphaTauri nadat hij in Zandvoort crashte en zijn hand brak. Ricciardo kreeg echter wel een contractverlenging bij AlphaTauri voor 2024.

De voorbije jaren reed Verstappen zijn teamgenoten vaak figuurlijk ‘in de vernieling’ en waren ze niet opgewassen tegen het niveau waarop hij wist te presteren. Wie dat wel zou kunnen is de grote vraag. Volgens sommigen Lewis Hamilton maar Helmut Marko denkt aan een andere meervoudige wereldkampioen.

“Momenteel is er maar één iemand die volgens mij Verstappen quasi zou kunnen evenaren en dat is Fernando Alonso,” aldus Marko.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023