Aston Martin F1 team op weg naar een nieuwe naam in 2024

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Begin volgend jaar zal Aston Martin een officiële nieuwe naam voor haar F1-team bekendmaken. Het is voor het eerst sinds de ‘rebranding’ naar het Aston Martin F1 team dat de naam zal wijzigen.

Toen Lawrence Stroll met zijn consortium het Racing Point F1-team overnam werd de renstal omgedoopt naar Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team maar volgend jaar zal op zijn minst technische partner Cognizant uit de naam verdwijnen.

Tijdens het raceweekend in Qatar werd de sterke band tussen Cognizant en Aston Martin bevestigd maar tegelijkertijd raakte ook bekend dat het bedrijf als titelsponsor zal verdwijnen. Volgens een woordvoerder van het Aston Martin F1 team dient zich een nieuwe fase in de samenwerking aan.

“Cognizant was onze eerste titelpartner en ze hebben zich aan Aston Martin verbonden om de reputatie van hun merk uit te bouwen,” aldus de woordvoerder. “Cognizant is een bedrijf van 35 miljard met 300 000 medewerkers maar drie jaar geleden was het niet zo’n bekende naam.”

“Tijdens de eerste fase van hun samenwerking met ons hebben ze dat nu bereik, veel meer mensen kennen nu Cognizant en weten wat ze doen.”

“Dit was altijd zoals gepland de tweede fase van onze samenwerking, nadat ze wereldwijde merkbekendheid hebben bereikt verdiepen ze nu het partnerschap met ons. Ze passen hun digitale transformatie toe op onze business, zowel op als naast het circuit, en we bouwen nu verder aan een bredere relatie en samenwerking met hen.”

“De nieuwe naam van het team zal begin 2024 bekendgemaakt worden.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023