“We zijn niet ver verwijderd van ‘airco’ in de F1-bolides”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Aston Martin-teambaas Mike Krack is de Formule 1 niet ver meer verwijderd van F1-bolides met ‘airco‘. Krack reageert daarmee op de gebeurtenissen van tijdens de GP van Qatar waarin verschillende rijders een ‘hitteslag’ kregen.

Op een bepaald moment tijdens de race vroeg Fernando Alonso over de boordradio aan zijn team om water in de cockpit te gooien om zijn stoeltje af te koelen, iets dat volgens het reglement niet mag. Bij Aston Martin laat teambaas Mike Krack echter verstaan dat ze in de sport niet zo ver meer verwijderd zijn van ‘airco’ in de F1-bolides.

“We werken eraan, Fernando heeft er al meermaals over geklaagd,” aldus Aston Martin F1-teambaas Mike Krack over het hitteprobleem waarmee niet alleen Alonso maar ook heel wat andere rijders te maken kregen. “Het is niet dat we nog niets gedaan hebben want het gebeurde ook in Singapore, wat volgens mij veel beter was, maar hier waren de omstandigheden nog extremer.”

“Ik denk niet dat we ver verwijderd zijn van airconditioning.”

Volgens Mike Krack zijn er verschillende onderdelen die de erg warme temperaturen in de cockpit veroorzaken.

“Er zijn de hydraulische leidingen, de ECU die zich in je buurt bevindt,” aldus Krack. “Ze warmen allemaal de boel op en je probeert het racezitje te isoleren, je wil eigenlijk geen actieve koeling omdat het extra gewicht is.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023