Medewerker Mercedes knoeit met Hamilton op Wikipedia

Dat Lewis Hamilton niet bestraft werd voor zijn welliswaar bedenkelijk manoeuvre achter de safetycar in Japan waarbij Webber en Vettel crashten heeft blijkbaar tot frustratie geleid bij een medewerker van Mercedes-Benz. De persoon in kwestie wijzigde de pagina over Lewis Hamilton en schreef er heel wat minder fraaie zaken over Lewis Hamilton.

Tot zover niet niets ongewoon, aangezien iedereen zonder login kan posten op Wikipedia. Je ip-adres wordt wel bewaard en net daardoor is McLaren-Mercedes te weten gekomen dat de aanpassingen gebeurden vanop ene computer die behoort tot Mercedes-Benz in Spanje. De rivaliteit tussen Spanje en Groot-Brittannië wakkert daardoor nog wat aan en Mercedes-Benz is nu een onderzoek gestart om de medewerker te vinden die de wijzigingen maakte.

De medewerker veranderde ondermeer een uitspraak van Michael Schumacher. Oorspronkelijk was de uitspraak: "Als Hamilton zo blijft verder doen, dan komt hij zeker en vast in de F1 terecht." Dit werd echter veranderd in: "Ik weet dat hij redelijl lelijk is van uiterlijk, maar als hij zo verder doet dan geraakt hij zeker en vast in de F1."

Verder werd er ook een aanpassing gedaan met betrekking tot het safetycar-incident in Japan waarbij de schrijver nogmaals benadrukte dat Hamilton verantwoordelijk was voor het incident en er beelden waren waarop duidleijk te zien was dat de fout bij Hamilton lag, maar dat hij desondanks niet bestraft werd. Vervolgens werd daarmee ironisch gelachen.

Een woordvoerder van Mercedes-Benz bevestigde tegenover Autosport dat het voorval onderzocht werd.