Meer details bekend: “Buitenwipper probeerde familie Michael Schumacher voor 15 miljoen euro af te persen met foto’s van net na het ski-ongeluk”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Er zijn meer details bekend geraakt over de personen die zijn opgepakt voor het willen afpersen van de familie van Michael Schumacher.

Het Duitse ‘Bild’ is met nieuwe details naar buiten gekomen over de afpersingszaak waarbij in juni van dit jaar twee personen opgepakt waren voor het willen afpersen van de familie van Michael Schumacher. Een buitenwipper en zijn zoon zouden zijn opgepakt voor het proberen afpersen van de familie Schumacher.

Het zou volgens ‘Bild’ gaan om Yilmaz T, een 53-jarige buitenwipper, en zijn 30-jarige zoon, afkomstig uit Wuppertal. Het duo zou tegenover medewerkers van de familie Schumacher beweerd hebben dat ze “over bestanden beschikken die de familie Schumacher niet graag in pers gepubliceerd zouden zien”. Daarbij zou er 15 miljoen euro geëist zijn om te voorkomen dat het beeldmateriaal op het zogenaamde ‘dark web’ zou verschijnen.

Opvallend is dat de buitenwipper al enkele jaren over bestanden zou beschikken waarop Michael Schumacher vlak na zijn ski-ongeluk te zien is. Hoe Yilmaz T. aan het beeldmateriaal is gekomen is niet geweten. Wel zou Yilmaz T. twee jaar geleden al geprobeerd hebben om met twee andere personen een poging tot chantage te ondernemen.

Buitenwipper Yilmaz T. en zijn zoon riskeren tot vijf jaar gevangenisstraf. Momenteel zitten ze allebei al een proeftijd uit voor een andere strafbaar feit. Yilmaz T. liep al negentien veroordelingen op voor verschillende andere zaken die voor de rechtbank zijn gekomen.