Meer duidelijkheid over verwerping beroepszaak Mclaren

Er is meer duidelijkheid over de uitspraak van het Internationale Hof van Beroep van de FIA in de benzinezaak. Vorige week vrijdag werd het beroep, dat Mclaren instelde tegen de beslissing van de stewards van de Grote Prijs van Brazilië om de BMW en Williams wagens niet te schorsen, nadat deze volgens een technisch afgevaardigde een brandstof hadden getankt die meer dan 10°C kouder was dan de omgevingstemperatuur, afgewezen.

De zaak werd onontvankelijk bevonden omdat Mclaren geen protest aantekende tegen het resultaat van de Grote Prijs van Brazilië maar tegen een beslissing van de stewards waar het team niets mee te maken had. Volgens de regels van het Internationale Hof van Beroep kunnen enkel partijen die rechtstreeks getroffen worden door een beslissing (in dit geval Williams en BMW) een klacht indienen tegen die beslissing.

Het Hof van Beroep snapt wel dat andere deelnemers gevolgen kunnen dragen van een belissing maar deze deelnemer, in dit geval Mclaren, moet dan protesteren tegen het resultaat van de Grote Prijs, iets wat Mclaren in dit geval dus niet deed.

De volledige uitspraak is te vinden op autosport.com.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023