Mercedes: “De titel niet behalen zou een grote mislukking zijn”

Mercedes heeft grootse ambities voor het seizoen 2014 en na de knappe prestatie van Nico Rosberg tijdens de openingsrace van het seizoen gaan ze bij Mercedes voor niets minder dan beide titels.
image
Nico Rosberg reed probleemloos naar de overwinning in Melbourne terwijl Lewis Hamilton moest opgeven. Na amper één race kunnen we echter wel besluiten dat Mercedes overduidelijk over een zeer snelle wagen beschikt en dat het de komend races enkele zichzelf kan verslaan door problemen te kennen op het vlak van de betrouwbaarheid.

Rosberg reed enorm snel en dat was ook te zien aan de rondetijden die de Duitser kon neerzetten. Meer zelfs, Rosberg zal ongetwijfeld niet het ‘volle pond’ gegeven hebben. Rosberg vroeg tijdens de race immers meermaals aan het team wat hij allemaal kon doen om ervoor te zorgen dat hij zeker probleemloos de finish kon halen.

De competitiviteit van Nico Rosberg doet Toto Wolff van Mercedes alvast besluiten dat Mercedes dit seizoen met niet minder dan beide wereldtitels tevreden kan zijn.

“Ja, absoluut,” antwoordde Toto Wolff op de vraag of elk ander resultaat dan het behalen van beide wereldtitels beschouwd moet worden als een mislukking. “Ik zie niet meteen dat we over een enorm groot voordeel beschikken want wanneer je de finish niet haalt dan verlies je meteen punten, bovendien staat McLaren aan de leiding bij de constructeurs. We hebben echter enige marge en dat verliezen zou erg jammer zijn.”

“Op het vlak van performantie hebben we enige marge, maar het is niet enorm veel. Als je kijkt waar Red Bull zich nu bevindt nadat het tijdens de wintertests amper kilometers heeft gereden. Dat moet iedereen wakker schudden. Kijk naar waar ze zich zo’n twee à drie weken geleden in Bahrein bevonden. We moeten dan ook erg voorzichtig zijn en we hebben Sebastian Vettel ook nog niet zien rijden met een snelle en betrouwbare wagen,” voegt Wolff eraan toe. “Je zou immers verwachten dat hij met al zijn ervaring nog sneller kan rijden met de wagen van Red Bull. We moeten dan ook volop blijven pushen.”

Ook het team van Williams kan volgens Toto Wolff een taaie klant worden. Wolff was vooral onder de indruk van de snelheid die Valtteri Bottas toonde voor hij met zijn wagen tegen de muur reed en een extra pitstop moest maken omdat zijn rechterachterband beschadigd was.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen