Mercedes: “Door zijn schuld toe te geven toont Lewis Hamilton wat voor een groots kampioen hij is”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij het Mercedes F1 team hebben ze erg veel respect voor het feit dat Lewis Hamilton na zijn aanrijding met George Russell bij de start van de GP van Qatar toegaf dat het zijn fout was.

Als zevenvoudig F1-kampioen kan je al vlug zeggen dat de andere rijder schuldig was maar volgens Bradley Lord, ‘Motorsport Communications Director’ bij Mercedes, getuigt het van een ongelooflijke sterkte dat hij zijn schuld heeft kunnen toegeven.

“Lewis heeft het toch gedaan, om dan het karakter te hebben om dit te zeggen en toe te geven, het toont dat kampioenen niet alleen gemaakt zijn van de momenten waarop ze winnen maar ook van de erg moeilijke momenten die ze meemaken,” aldus Bradley Lord. “Het feit dat hij dat kan toont hoe sterk zijn karakter is.”

Volgens Lord ligt de focus bij Mercedes op het tweede worden in het kampioenschap.

“Er is zeker niet de intentie om hen met elkaar in contact te laten komen zoals is gebeurd,” aldus Lord. “Dat is nooit het doel. Ze beseffen allebei zeer goed wat het doel van het team is, ze willen samenwerken om ons tweede te laten worden in het kampioenschap.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023