Esteban Ocon: “Je moet me vermoorden om me te doen opgeven tijdens een race”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Dat de GP van Qatar een fysiek erg zware beproeving was blijkt uit de vele getuigenissen van de rijders over de race. Esteban Ocon moest zelfs overgeven tijdens de race maar aan opgeven dacht hij niet.

Na afloop van de race moesten verschillende rijders voor een controle naar het medisch centrum op het circuit. Meteen na afloop van de race zagen we al hoe verschillende rijders erg moeilijk uit hun wagen geraakten. Tijdens de race kwamen ze op fysiek en mentaal vlak voor een erg zware uitdaging te staan.

Esteban Ocon moest zelfs overgeven tijdens de race maar aan opgeven heeft hij naar eigen zeggen nooit gedacht, ook al was het fysiek erg zwaar.

“Ik heb me nooit zo gevoeld, het was zo warm dat ik mijn vizier op het rechte stuk wou openen omdat ik niet voldoende lucht kreeg,” aldus Ocon. “Ik probeerde ook via mijn handen de lucht wat in de richting van mijn helm te krijgen. Des te meer ik probeerde te ademen en alles van temperatuur lager te krijgen, des te meer hitte er in mijn helm kwam, het was de hel.”

“Opgeven was echter geen optie. Ik zou dat nooit doen. Je zou me moeten vermoorden om me te doen opgeven.”