Officieel: Pirelli is minstens tot 2027 bandenleverancier van de Formule 1

Pirelli Media
Pirelli Media

De Formule 1 heeft officieel bevestigd dat Pirelli ook na afloop van het huidige contract de officiële bandenleverancier van de Formule 1 blijft.

Tijdens de tender die werd uitgeschreven door de FIA moest Pirelli het vooral opnemen tegen Bridgestone. Uiteindelijk viel de keuze op het verlengen van de overeenkomst met Pirelli en zullen de Italianen ook van 2025 tot en met 2027 de officiële bandenleverancier zijn.

Naast bandenleverancier van de Formule 1 zal Pirelli ook banden leveren aan de Formule 2 en Formule 3. De overeenkomst tussen Pirelli, de FIA en de F1 omvat ook een optie om de overeenkomst te verlengen tot in 2028.

“Sinds de terugkeer naar de sport in 2011 is Pirelli een ongelooflijk waardevolle partner die de F1 steunt doorheen de nieuwe generaties van technologie en technische regels. Ze leveren banden die een fantastische manier van racen brengt voor de fans,” aldus F1-baas Stefano Domenicali.

“De toewijding van Pirelli voor kwaliteit, innovatie en hun enorme kennis van onze sport is cruciaal voor de komende jaren aangezien we dichter bij de nieuwe regels van 2026 komen alsook het werk dat Pirelli verricht op het vlak van duurzaamheid, bewezen door de FSC-certificatie, die zal bijdragen aan ons doel om tegen 2030 koolstofneutraal te zijn.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023