“Mercedes heeft interesse in Mick Schumacher als reserverijder”

Haas F1 team
Haas F1 team

Voorlopig is het hoogst onzeker of we Mick Schumacher ook volgend jaar op de F1-startgrid zullen zien staan. Er zijn echter verschillende teams die Mick Schumacher een rol als test- of reserverijder zouden willen aanbieden, waaronder naar verluidt Mercedes.

Mick Schumacher of Nico Hulkenberg, tussen die twee rijders lijkt de strijd om het laatste racezitje bij het Haas F1 team te gaan. Steeds meer lijkt Nico Hulkenberg kans te maken om het zitje van Mick Schumacher in te pikken.

Volgens Bernie Ecclestone zou Mick Schumacher de F1 dan vaarwel moeten zeggen. Maar het verliezen van zijn racezitje bij het Haas F1 team hoeft volgens verschillende F1-insiders voor Mick Schumacher echter niet het einde van zijn F1-carrière te betekenen.

Mick Schumacher zou volgens ‘Auto Motor und Sport’ serieus door Mercedes in overweging genomen worden als reserverijder in 2023. Eerder werd ook Daniel Ricciardo aan die rol gelinkt. Volgens hetzelfde ‘Auto Motor und Sport’ zou bovendien ook Alpine interesse hebben in Mick Schumacher om hem op te nemen in hun ’talentprogramma’.

Mick Schumacher zou na een jaartje langs de zijlijn best nog wel kans maken om in 2024 terug te keren op de startgrid. Eind 2023 lopen er immers veel contracten van F1-piloten af en komen er dus ook veel racezitjes vrij. Bijkomende ervaring in een ander team kan hem tegen dan helpen om verder te zijn gegroeid.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner