Mercedes heeft slecht nieuws voor Lewis Hamilton en George Russell

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Toto Wolff heeft laten verstaan dat Mercedes op korte termijn geen updates zal introduceren die de performance van de Mercedes W14 zullen verbeteren. Lewis Hamilton en George Russell zullen tot de GP van Emilia-Romagna in mei op belangrijke updates voor de wagen moeten wachten.

Na twee erg moeilijke races liet Toto Wolff al verstaan dat men bij Mercedes een grote stap vooruit moet zetten om de kloof met Red Bull te dichten. De Mercedes-motorsportbaas liet zelfs verstaan dat Mercedes waarschijnlijk zo’n zes tot twaalf maanden ontwikkelingsachterstand heeft op Red Bull.

Aan die achterstand zal op korte termijn dus niet snel iets veranderen want Lewis Hamilton en George Russell zullen tot de GP van Emilia-Romagna, de zesde race van het seizoen, moeten wachten op belangrijke updates die de performance van de Mercedes W14 moeten verbeteren.

“Tijdens de volgende drie races zullen we geen prestatieverbeteringen toevoegen aan de wagen,” aldus Wolff tegenover ‘Sky Sports F1’ in Melbourne. “Het draait rond het vinden van de beste oplossingen wat betreft het vinden van de afstelling voor de wagen en het goed laten functioneren van de banden. We zetten goede stappen, er zijn goede ontwikkelingen, maar je moet ze gebruiken om de resultaten te bevestigen en ze te produceren.”

“Ik denk dan ook niet dat we updates voor Imola zullen introduceren, we willen ze op het juiste moment introduceren.”

“We gaan de juiste richting uit maar je mag op korte termijn geen mirakels verwachten waarbij we de polepositie met een halve seconde voorsprong gaan veroveren. Het draait momenteel rond het consolideren van onze plaats tussen Ferrari en Aston Martin, dat zou al goed zijn.”