Mercedes heeft vertrouwen: “We gaan de juiste richting uit voor komende winter en de wagen in 2024”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks dat de GP van België voor Mercedes uitdagend bleek, zeker met de terugkeer van porpoising, hebben ze bij Mercedes in de aanloop naar de zomerpauze vertrouwen getankt voor, en u leest het goed, de komende winterperiode.

“Op het vlak van wat we proberen te leren, wat we proberen te bereiken, ik denk dat we nog veel kunnen leren met deze wagen,” aldus chief technical officer Mike Elliott nadat Mercedes tijdens het raceweekend in België een nieuwe update introduceerde. “We moeten onze focus richten op de ontwikkelingen tijdens de winter, ervoor zorgen dat we zeker de lessen die we met deze wagen geleerd hebben begrijpen en vervolgens voor volgend jaar de juiste richting uitgaan.”

Omdat het F1-reglement op aerodynamisch vlak in 2024 grotendeels gelijk is aan die van dit seizoen kunnen de teams de upgrades die later tijdens dit seizoen nog geïntroduceerd worden ook volgend jaar hun nut bewijzen. Er gelden echter testrestricties en daarom kon je niet zomaar alles uitproberen op de 2023-wagen.

“Je moet min of meer kiezen welke richting je wil uitgaan en naarmate dat je leert kan je verder finetunen. Ik denk dat we ons in de juiste positie bevinden voor de komende winter,” aldus Elliott. “Ik denk dat we nog steeds proberen te leren wat we kunnen en er is nog steeds de tweede plaats in het kampioenschap om voor te strijden. We zullen dan ook blijven ontwikkelen. Onze focus ligt echter vooral op de wagen voor volgend jaar.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner