“Charles Leclerc heeft bij Ferrari nieuw ‘monstercontract’ van 185 miljoen euro getekend”

Ferrari
Ferrari

Bij Ferrari zou Charles Leclerc volgens diverse Italiaanse bronnen een contractverlenging met vijf jaar getekend hebben. De overeenkomst zou een recordwaarde van minstens 185 miljoen euro hebben.

Het huidige contract van Leclerc bij Ferrari loopt eind 2024 af. Er wordt daardoor al enige tijd gespeculeerd over de Monegask zijn toekomst. Met Vasseur als teambaas lijkt Leclerc bij Ferrari te willen blijven maar langs de andere kant zegt de realiteit ook dat hij ook dit seizoen niet voor de wereldtitel kan strijden.

Volgens ingewijden zou Leclerc in gesprek zijn gegaan met Mercedes, Aston Martin, Alpine en Red Bull Racing. Daarbij zou vooral Mercedes interesse getoond hebben in Leclerc, dit voor het racezitje van Lewis Hamilton in te vullen. Toto Wolff zou van mening geweest zijn dat Mercedes met Leclerc beter de strijd met Max Verstappen en Red Bull zou kunnen aangaan.

Leclerc lijkt echter gewoon bij Ferrari te blijven want de Monegask zou een nieuw vijfjarig contract bij Ferrari getekend hebben maar dit dus pas nadat hij eerst in gesprek was gegaan met enkele concurrenten. Het zou daarbij gaan om een 2+3 contract waarbij de eerste twee jaar vast liggen en de jaren nadien optioneel. Daardoor zou Leclerc na die twee seizoenen alsnog een overstap naar de concurrentie kunnen maken.

De overeenkomst van vijf jaar met Ferrari zou een recordwaarde van maar liefst 185 miljoen euro hebben. Leclerc zou tijdens het laatste jaar bovendien nog een extra bedrag van maar liefst 50 miljoen euro kunnen incasseren. Maar er is naar verluidt nog meer financieel goed nieuws voor Leclerc.

Volgens ‘Business Boog GP’ zou Mattia Binotto, voor hij Ferrari eind 2022 verliet, Charles Leclerc financieel gecompenseerd hebben voor de tegenvallende tweede seizoenshelft in 2022. Daardoor zou Leclerc dit jaar een salaris van 20 miljoen hebben gekregen, wat vervolgens de basis werd voor de onderhandelingen over een nieuw contract.

Die onderhandelingen draaiden dus uit op een nieuw monstercontract, al blijft het wel wachten op officieel nieuws van Ferrari …