Mercedes houdt ‘crisisoverleg’ over Ferrari

Bij Mercedes erkennen ze het ‘gevaar’ Ferrari en houden ze deze week een ‘crisisoverleg’ over hoe ze Ferrari kunnen bijbenen. Mercedes geeft immers toe dat Ferrari momenteel sneller is.

Vier races ver, twee keer wist Ferrari te winnen en twee keer Mercedes. Het hadden echter even goed drie of zelfs vier overwinningen voor Ferrari kunnen zijn. Weinigen zullen dat hebben durven voorspellen maar bij Mercedes beseffen ze na vier races dat Ferrari momenteel sneller is.

‘Crisisoverleg’ bij Mercedes dan ook deze week. In de fabriek in Brackley en op de motorenafdeling in Brixworth wordt er deze week dan ook druk overleg gepleegd. Mercedes wil immers zo snel mogelijk een antwoord vinden op de snelheid waarover Ferrari momenteel beschikt.

“Ferrari is overduidelijk sneller dan ons,” waarschuwt Niki Lauda tegenover de ‘Krone Zeitung’. “Men moet nu analyseren waarom het niet functioneert.”

“Deze week is er een spoedoverleg met onze engineers in Engeland,” gaat Lauda verder.

De F1-teams zullen in Barcelona heel wat nieuwe updates voor hun wagens introduceren, de GP van Spanje is immers de eerste Europese race op de F1-kalender en die leent zich dan ook het best om een groot pakket aan updates te introduceren.

“Ferrari zal zeker en vast een stap vooruit zetten, wij moeten er twee vooruit zetten en Red Bull drie,” besluit Lauda, die beseft dat Mercedes onder druk staat.

Een van de pijnpunten van Mercedes is dat de F1 W08 te veel weegt. Al van bij het begin van het seizoen waren er geruchten dat de nieuwe F1-bolide van Mercedes ‘op dieet moet’.

“Onze wagen weegt te veel. We moeten ook de aërodynamica verbeteren en we moeten vooral begrijpen waarom de nieuwe banden van Pirelli bij onze wagen niet zo goed werken als bij Ferrari,” legt Lauda de vinger op de wonde. “Wanneer her warm is, zoals in Bahrein, dan ondervinden we minder problemen om in het juiste temperatuurvenster te komen. Wanneer het echter koeler is dan geraken we er niet in. Ferrari blijft echter in het juiste temperatuurvenster.”

Ondanks de alarmklokken die bij Mercedes luiden is Niki Lauda er echter van overtuigd dat Mercedes snel de pikorde zal herstellen en opnieuw een voorsprong op Ferrari zal hebben.

“Ik weet dat we de achterstand zullen inhalen, dat we in Barcelona opnieuw over een snelle en concurrentiële wagen zullen beschikken, een wagen die opnieuw een kleine voorsprong op Ferrari zal hebben,” besluit Lauda.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022