“Mercedes moet één seconde sneller worden”

Volgens Ross Brawn moet Mercedes GP nog één seconde sneller worden om te kunnen meestrijden met de topteams.
Een onthutsende vaststelling als je weet dat Mercedes GP op zijn minst aanspraak wil maken op enkele podiumplaatsen en overwinningen. Nico Rosberg en Michael Schumacher wisten tijdens verschillende testdagen dan wel een besttijd te doen noteren, toch nuanceerden beide piloten meteen hun prestatie.

Ook Ross Brawn zegt dat Mercedes nog heel wat werk voor de boeg heeft. Het team moet nog ongeveer een seconde sneller worden indien het van bij de aanvang van het seizoen wil strijden met teams als Red Bull en Ferrari.

Volgende week, tijdens de testdagen in Barcelona, introduceert het team een pakket aan updates voor de MGP-W02. Die updates moeten de kloof met de andere teams zo veel mogelijk verkleinen.

“Tijdens de laatste test in Barcelona reden we op een bepaald moment met een erg lege brandstoftank en met de supersoft-banden. Op dat moment waren we de tweede snelste wagen, maar ik denk niet dat dit de ware verhoudingen waren,” zei Ross Brawn tegenover BBC Radio Five Live.

“Ik denk dat we een seconde verwijderd zijn van waar we willen zijn en dat is ons mengen vooraan bij de andere teams. Ik denk dan ook dat we een seconde moeten vinden met ons pakket aan upgrades en ik denk dat dit ook mogelijk is. Je weet echter nooit wat de andere teams nog doen. Iedereen gaat in Barcelona over nieuwe onderdelen beschikken.”

Het worden dus nog spannende tijden voor Mercedes GP. Het team heeft nog veel werk aan de winkel …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}