Video: Alonso: “Ik ben hier niet om vrienden te maken”

Dat hij over een echte winnaarsmentaliteit beschikt, is niet nieuw. Dat hij daarbij ook wel eens over de schreef gaat, hebben we onlangs nog kunnen lezen in een ander artikel. Alonso zelf houdt het nu ook niet langer stil en zegt rechtuit dat hij niet in de racerij zit om vrienden te maken.
Alonso doet die uitspraak tegenover de Spaanse krant Marca: “Ik race niet om vrienden te maken, maar om titels te winnen. Laten we zien of ik er genoeg kan winnen om herinnerd te worden. Zo niet, zal ik ook gelukkig op pensioen gaan, trots op de ervaring.”

Alonso verklaarde verder zeer tevreden te zijn bij Ferrari. Vorig jaar miste hij op een haar na de titel en kon dus niet zoals Räikkönen de titel pakken in zijn debuutjaar voor de legendarische renstal.

Op de vraag of hij nog lang in de F1 en bij Ferrari blijft zegt hij: “Ik ben niet gehaast, hier heb ik er zelfs van genoten tweede, achtste en drieëntwintigste te eindigen.” Van alle wagens die hij bestuurd heeft sinds zijn debuut in 2001 bij het toenmalige Minardi, was volgens hem de Renault van 2009 het slechtst.

Toch is er iemand met wie Alonso het goed kan vinden in de paddock, Robert Kubica. Alonso was een van de eerste piloten om op de dag van het ongeval zelf al een bezoek te brengen aan het ziekenhuis en blijkt een goede band te hebben met de Pool.

Dat wordt ook duidelijk op een videoboodschap waarop bijna alle F1 piloten Robert een spoedig herstel wensen. Maar ook hier herhaalt Alonso zijn woorden dat ze niet in de F1 zijn om vrienden te maken, maar om te winnen.

Nu zou men wel eens durven vermoeden dat Kubica meer vrienden heeft dan Alonso, zeker als je de reactie van sommige piloten in de video goed beluistert. Hieronder kan je de videoboodschap bekijken.a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:12:”IMG_0484.jpg”;}
Alonso openhartig over de relatie met zijn collega’s: “Ik ben hier niet om vrienden te maken, maar om titels te behalen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print