“Mercedes moet niet aan het kampioenschap denken”

Toto Wolff heeft Mercedes gewaarschuwd dat het niet resoluut de kaart mag trekken van 2013 en alles op alles zetten op de korte termijn. Het team moet immers ook de resultaten op langere termijn voor ogen houden.
image
Wolff bedoelt daarmee vooral dat de renstal nu plots niet alles op alles moet gaan zetten in de titelstrijd voor 2013. Mercedes heeft dit seizoen een uitstekende kwalificatiesnelheid en behaalde tijdens zeven van de tien raceweekends de polepositie. Het slaagde er tot voor kort echter niet in om die snelheid ook om te zetten tot successen tijdens de races op zondag.

Lewis Hamilton zegevierde in Hongarije en ook de races daarvoor verliepen goed voor Mercedes. Het toont aan dat de racesnelheid van Mercedes nu een stuk beter is. Wolff waarschuwt echter dat het team niet in de val mag trappen om door de waan van het succes van vandaag, mogelijke successen van de komende seizoenen te hypothekeren.

“Indien we een half jaar geleden over onze kansen in het rijderskampioenschap of constructeurskampioenschap zouden gesproken hebben dan zou dat compleet gek geweest zijn,” aldus Toto Wolff. “Als je naar onze concurrenten kijkt dan zie je dat ze op een constante manier op een erg hoog niveau presteren. Dat is wat we moeten zien te bereiken. Consolidatie, dat is waarvoor we moeten gaan tijdens de tweede helft van het seizoen, we moeten niet naar het kampioenschap kijken.”

Volgens Toto Wolff moet Mercedes er immers vooral voor zorgen dat ze op dit niveau kunnen blijven presteren. Zo moet het team verder zien te bouwen aan de successen van morgen en die van de komende seizoenen.

“We moeten met beide voeten op de grond blijven staan en consolideren op het vlak van de overwinningen. We moeten ervoor zorgen dat onze prestaties op het circuit zo goed blijven en zelfs nog verbeteren,” besluit Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}