Mercedes-motor is meer dan 20 pk krachtiger geworden tijdens winterpauze

Daimler Media
Daimler Media

Net als de overige teams bevindt ook Mercedes zich in de laatste rechte lijn naar de presentatie van de wagen en het begin van het F1-seizoen 2022. Achter de schermen en in de fabriek is er alvast hard gewerkt en dat harde werk heeft ook de Mercedes-motor een stuk beter gemaakt.

Het voorbije seizoen kwam er een barst in het imago van de motorafdeling van Mercedes. In tegenstelling tot de voorbije jaren was de Mercedes-krachtbron niet veel krachtiger dan de concurrentie en bovendien waren er ook heel wat betrouwbaarheidsproblemen.

Vorig jaar gebruikten Hamilton vijf motoren en Bottas zelfs zes motoren, daar waar er slechts drie exemplaren toegestaan zijn. Werk aan de winkel dus bij Mercedes, dat vorig jaar erkende dat er problemen waren maar dat ze tijdens het seizoen 2021 niet volledig en definitief opgelost konden worden, dat kon pas in 2022 gebeuren.

Als we de Italiaanse editie van ‘Motorsport.com’ mogen geloven dan heeft al het harde werk van de Mercedes-motorafdeling geloond. Lewis Hamilton en George Russell zullen een nieuwe en sterk verbeterde turbolader ter beschikking krijgen die voor meer vermogen en een betere betrouwbaarheid moet zorgen.

De nieuwe turbolader zou mede mogelijk gemaakt zijn door een nieuwe Duitse ingenieur die aan de slag is gegaan in Brixworth. Daarnaast zou ook partner Petronas haar duit in het zakje doen door met een nieuwe brandstof te komen die de motor zo’n 20 pk krachtiger maakt.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print