Mercedes onderzoekt kwalificatieverschillen tussen Hamilton en Russell: “De verschillen waren soms onverklaarbaar groot”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell heeft verklaard dat Mercedes de aanzienlijke kwalificatieverschillen onderzoekt die er gedurende het F1-seizoen tussen hemzelf en Lewis Hamilton waren. 

Het was met momenten opvallend, de erg grote verschillen in de kwalificatie tussen Lewis Hamilton en George Russel. Als de ene best competitieve tijden reed kwam de andere rijder nog niet eens in de buurt ondanks dat ze over hetzelfde materiaal beschikten. Het was niet zo dat er een rijder bovenuit stak, zowel Hamilton als Russel waren met momenten een stuk sneller als hun teamgenoot. 

Hamilton en Russel zijn echter wel het enige rijdersduo op de grid dat de kwalificatiestrijd gelijk eindigde afgelopen seizoen met elk elf stuks in hun voordeel. 

Ondanks de grote verschillen in de kwalificatie was Hamilton over het hele seizoen gezien wel 0,017 seconde sneller als Russell. 

“We hebben toch wel iets opgemerkt gedurende het seizoen”, verklaart Russel. “Lewis en mezelf, ik denk niet dat we in de loop van het jaar ooit in hetzelfde tempo hebben gezeten, dan begin je je toch vragen te stellen hoe dat komt aangezien we in dezelfde wagen rijden, in hetzelfde team.” 

“We proberen dit te begrijpen, het is iets waar ik zelf probeer achter te komen en ik weet zeker dat Lewis hetzelfde doet.” 

Geschreven door Vincent Bogaerts