Mercedes ontkent dat Schumacher slecht presteerde door simulatorproblemen

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher kan het gebruik van de simulator niet goed verdragen. Gedurende zowat zijn hele carrière werd hij er namelijk vaak onwel van.
Bij de Duitse renstal Mercedes GP verklaarde men onlangs dat Michael Schumacher in 2010 niet slechter presteerde dan zijn teamgenoot omwille van het minder gebruiken van de simulator. Schumacher presteerde in 2010 trouwens voor het eerst in zijn hele carrière slechter dan zijn teamgenoot.

Volgens de Nederlandse website f1today zou Rosberg heel wat voordeel hebben weten te halen uit de tests die in 2010 aan het officiële seizoen vooraf gingen. Het gebruiken van de echte wagens is voor alle duidelijkheid maar beperkt toegestaan op door de FIA aangewezen circuits.

Schumacher maakte afgelopen seizoen zijn comeback en moest inderdaad niet veel later passen voor de tests in de simulator van Mercedes GP. Zo zou Rosberg het seizoen begonnen zijn met een wagen die hij zelf verfijnde met behulp van de simulator. Bij Mercedes GP veegde men het verzonnen artikel al van tafel door met een officiële verklaring voor de dag te komen.

“Michael heeft gedurende zijn hele carrière al last ondervonden bij het gebruik van simulatoren. Hij kan er dus maar gedurende beperkte tijd gebruik van maken. Het is onjuist dat hij daardoor in 2010 minder presteerde dan Nico. Michael heeft zijn tests positief tot een einde gebracht en daar hielpen onze medewerkers hem optimaal mee”, zo liet men bij Mercedes GP verstaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021