Rosberg laat de eer aan Schumacher

De Duitse Mercedes GP-rijder Nico Rosberg heeft er geen enkel probleem mee dat teamgenoot Michael Schumacher in 2011 opnieuw met een lager wagennummer zal rijden.
Vorig seizoen schreven meerdere reporters dat de interne strijd bij Mercedes GP zich al psychologisch begon voor te bereiden. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher wilde toen namelijk met wagennummer 3 op de grid verschijnen. Door te ruilen met teamgenoot Nico Rosberg zou hij volgens zichzelf het geluk iets meer aan zijn zijde krijgen. In 2011 ruilen beide Duitsers nogmaals van wagennummer.

Rosberg staat het nummer 7 af aan Schumacher omwille van diens gelijk aantal, reeds bekomen, wereldtitels. Met 70 punten verschil in het voorbije seizoen zou wagennummer 7 ergens ook Rosberg zelf wel een mentale opkikker hebben kunnen opleveren. Bij Mercedes GP laat men bij deze verstaan dat Michael Schumacher ook dit seizoen volledig in functie van zichzelf zal racen. Met minder namen ook wij geen genoegen.

“We hebben er ongeveer een maand geleden even over gesproken. Michael heeft het niet voor even getallen maar het nummer 7 zou dan wel weer zijn aantal behaalde wereldtitels sieren. Uiteindelijk bracht het getal 7 mij persoonlijk ook al heel wat ongeluk in het verleden. Vandaar dat ik er geen enkel probleem mee heb om een hoger getal op mijn wagen te zien plakken”, aldus Nico Rosberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen