Mercedes: “We kunnen de achterstand op Red bull goedmaken en het budgetplafond respecteren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff kan zijn team erin slagen om binnen het budgetplafond de achterstand op Red Bull goed te maken.

Met het budgetplafond wil de Formule 1 ervoor zorgen dat er meer competitiviteit is en dat alle F1-teams zich dichter bij elkaar bevinden. Het budgetplafond op zich is tegelijkertijd echter ook een hinderpaal wanneer je een grote achterstand hebt. Je kan immers niet fors gaan investeren om die achterstand sneller weg te werken. Je moet immers alles goed afwegen en meer dan ooit een goede balans vinden tussen investeren in de huidige wagen en die van volgend seizoen.

Bij Mercedes kijken ze al voor het tweede seizoen op rij tegen een serieuze achterstand op Red Bull aan. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft er echter alle vertrouwen in dat zijn team die achterstand binnen de beperkingen die het budgetplafond oplegt kan wegwerken.

“We hebben een enorme organisatie in onze financiële afdeling opgezet, 46 mensen monitoren het budgetplafond tot het laatste schroefje,” vertelde Wolff, die daarmee het risico op het overschrijden van het budgetplafond nuanceert.

“Het volgt de trend van uitgaven doorheen het volledige jaar. We hebben de middelen toegewezen aan verschillende projecten. We zijn vorig jaar gedurende het volledige jaar onder die lijn gebleven en ook dit jaar zijn we onder die lijn gebleven.”

“Gezien we een normale omschakeling naar de ontwikkelingen voor volgend jaar verwachten zit alles nog mooi op schema. Het mooie is dat we constant bijleren over de wagen.”

“Er gaan voor volgend jaar enkele ingrijpende wijzigingen op het vlak van het ontwerp zijn. Het is echter niet dat we nu dingen aan het bouwen zijn, we simuleren dingen en dat wordt niet in geld geteld. Dat zijn data en uren in de windtunnel.”

Lees ook: FIA scherpt regels budgetplafond aan en onderzoekt vier teams voor mogelijke inbreuken