Mercedes wil aan minder teams motoren leveren: “Het is te duur, we verdienen bijna niets”

Daimler Media
Daimler Media

Het ziet er naar uit dat Mercedes in de toekomst aan minder F1-teams motoren wil gaan leveren. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is het voor Mercedes erg duur om de motoren te bouwen terwijl er weinig aan verdiend wordt.

Jarenlang domineerde Mercedes de Formule 1 en leek het zelfs stevig te verdienen aan het verkopen van haar dominante motor aan andere teams. Maar tijden veranderen en bij Mercedes lijken ze steeds minder happig te zijn op het commercialiseren van de eigen motor door hem aan de man te brengen bij andere teams.

De kosten voor het bouwen van de motoren lopen op terwijl er door de reglementering minder voor gevraagd mag worden. Idealiter zou Mercedes nog maar aan twee zogenaamde ‘klantenteams’ motoren willen leveren.

“Jammer genoeg is de business waarbij je aan leasing van motoren doet niet zo aantrekkelijk en interessant omdat de FIA een bepaalde limiet heeft opgelegd wat betreft de vergoeding die je hiervoor mag aanrekenen, dit om de kleinere teams te beschermen,” aldus Toto Wolff tegenover ‘The Financial Times’.

Wolff verwijst daarmee naar het feit dat de kostprijs van de motoren weliswaar niet in het budgetplafond vervat zit maar dat er maximaal 15 miljoen dollar mag gevraagd worden voor het leveren van de motoren aan een team.

“Ik zou liever zes wagens hebben, de ontwikkeling verder verminderen en twee motoren minder bouwen. Je zou dan twee motoren minder moeten bouwen alsook twee reserve-motoren minder voor ieder team.”

“In een ideale wereld zie ik onszelf met de motoren rijden alsook twee klantenteams.”

Momenteel rijden naast Mercedes ook McLaren, Aston Martin en Williams met Mercedes-motoren. In de toekomst komen normaal ook Porsche en Audi er in de Formule 1 bij als motorleverancier. Dat zou Mercedes in staat kunnen stellen om haar doelstelling te bereiken.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer