“Mercedes zal het tijdens de race niet makkelijk hebben”

Daniel Ricciardo is er van overtuigd dat Mercedes tijdens de race meer moeilijkheden zal ondervinden dan tijdens de kwalificatie.

Tijdens de kwalificatie was Red Bull ruim een seconde trager dan polesitter Lewis Hamilton. Daniel Ricciardo hoopt echter dat de kloof tijdens de race een heel stuk kleiner zal zijn.

“Ik weet niet of ik in de buurt van de snelheid van Mercedes of Lewis zal komen,” blikt Ricciardo vooruit naar de race. “Valtteri was zeker en vast niet zo snel als Lewis. Hij bevond zich slechts enkele tienden voor ons. De tijd van 1:11.4 was echter sterk. Lewis houdt uiteraard van dit circuit, hij behaalde hier al heel wat successen. Wanneer je op een circuit rijdt waarvan je houdt dan slaag je er meestal in om dat extra tiende van een seconde sneller te gaan. Het was een goed rondje.”

Ricciardo verwacht echter dat Mercedes het tijdens de race een heel stuk moeilijker zal krijgen.

“Mercedes is sterk hier maar ik ben er niet van overtuigd dat ze even sterk gaan zijn tijdens de race. Ze zullen de motor ietwat moeten terugschroeven op het vlak van pure kracht. Ook wat de banden betreft voelen ze zich niet zo comfortabel als vorig jaar. We zullen zien. Ik denk niet dat ze het makkelijk gaan hebben tegenover Ferrari. Wij zullen ons tijdens de race dan ook dichter bij hen bevinden dan tijdens de kwalificatie over één rondje,” besluit Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer