Verstappen: “Vijfde plaats het maximaal haalbare, Mercedes en Ferrari volgen wordt moeilijk”

Max Verstappen blikt tevreden terug op zijn kwalificatie voor de GP van Canada. Met een vijfde plaats op de grid behaalde hij naar eigen zeggen het best mogelijke resultaat.

“De balans van de auto was best goed in de derde vrije training. Daarna hebben we voor de kwalificatie een paar dingen veranderd, omdat mijn voorwielen iets teveel blokkeerden, maar dat pakte niet helemaal top uit,” zo vertelt Max Verstappen op zijn officiële website. “Voor de rembalans kun je bepaalde instellingen vastleggen. Die hadden we gewijzigd, maar dat was niet goed. Ook hadden we de rijhoogte aangepast, maar dat beviel me niet zo. Helaas mag je dat tijdens de kwalificatie niet meer wijzigen.”

Verstappen is met zijn vijfde plaats op de grid echter redelijk tevreden, meer dan dat had er sowieso niet in gezeten.

“We wisten dat Mercedes en Ferrari in Q3 van de kwalificatie wat meer vermogen hebben. Wij kunnen het dan niet opschroeven. Dus de vijfde plek was altijd het doel: dat is voor ons op dit moment het maximaal haalbare.”

Wat de race betreft vreest Verstappen dan ook dat het moeilijk zal worden om beter te doen dan een vijfde plaats.

“Ik weet niet of we snel genoeg zijn om Mercedes en Ferrari te kunnen volgen. Het belangrijkste is in de eerste plaats om de vijfde plaats te behouden en te finishen. Onze racesnelheid zou in orde moeten zijn, dus we gaan het zien,” besluit Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022