Met deze acht races begint het F1-seizoen 2020 …

Volgens diverse mediaberichten zou volgende week op zijn minst al het begin van de F1-kalender 2020 officieel bekendgemaakt worden en die zou beginnen met acht Europese races.


Nadat de eerste tien races van de oorspronkelijke F1-kalender 2020 uitgesteld of geannuleerd werden moest F1-eigenaar Liberty Media beginnen puzzelen om een nieuwe F1-kalender samen te stellen. Aan dat puzzelwerk lijkt nu een einde te zijn gekomen.

Gisteren raakte al officieel bekend dat Nederland dit jaar niet meer zal terugkeren op de F1-kalender en eerder was ook al geweten dat de races in Frankrijk en Monaco pas in 2021 opnieuw verreden zullen worden.

Al wekenlang wordt er aangestuurd op een begin van het F1-seizoen in Oostenrijk en dat zou ook daadwerkelijk het geval zijn met twee races op rij op de Red Bull Ring. Normaal zou er vervolgens voor twee races naar Silverstone gegaan worden maar door de strenge quarantaineregels wordt geopteerd om eerst naar Hongarije te gaan.

Het zou vervolgens de bedoeling zijn om daarna in augustus naar Silverstone te gaan voor twee races in Groot-Brittannië. Er wordt vanuit gegaan dat de regering van Boris Johnson tegen dan de quarantaineregels versoepeld heeft. Na twee races in Silverstone wordt er dan afgereisd naar Barcelona voor de GP van Spanje.

Eind augustus vindt er dan zoals oorspronkelijk gepland op 30 augustus de GP van België plaats op het circuit van Spa-Francorchamps, gevolgd door een week later de GP van Italië in Monza.

Al deze Europese races zouden trouwens achter gesloten deuren en dus zonder publiek plaatsvinden.

5 juli: Spielberg, Oostenrijk
12 juli: Spielberg, Oostenrijk
19 juli: Boedapest, Hongarije
2 augustus: Silverstone, Groot-Brittannië
9 augustus: Silverstone, Groot-Brittannië
16 augustus: Barcelona, Spanje
30 augustus: Spa-Francorchamps, België
6 september: Monza, Italië
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:37:”f1bolides_start_mercedes_headline.png”;}
Volgens diverse mediaberichten zou volgende week op zijn minst al het begin van de F1-kalender 2020 officieel bekendgemaakt worden en die zou beginnen met acht Europese races.