Renault bespaart 2 miljard, schrapt 15 000 banen maar blijft in de F1

Renault heeft een ingrijpend besparingsplan aangekondigd waarbij er maar liefst bijna 15 000 banen geschrapt worden maar de Franse constructeur zou wel in de Formule 1 actief blijven.


Wereldwijd worden bedrijven ernstig getroffen door de coronacrisis, niet op zijn minst de autoconstructeurs. De voorbije weken werd er volop gespeculeerd dat Renault dreigde de Formule 1 te verlaten. Dat lijkt nu toch niet het geval te zijn.

Renault mag dan wel een besparingsplan van maar liefst 2 miljard euro invoeren en bijna 15 000 banen schrappen, het blijft wel actief in de Formule 1. Daarover waren de voorbije weken ernstige twijfels ontstaan maar vandaag bevestigde Clotilde Delbos, de interim-CEO van Renault, dat de Franse constructeur in de Formule 1 actief blijft.

“We bevestigen wat we toegewijd aan de Formule 1 blijven,” zei ze tijdens een conference call.

“Het nieuws over de nieuwe regels, het nieuwe budgetplafond, wat onze investering betreft is dat goed want wij spenderen in verhouding minder dan onze concurrenten.”

“We zitten in de F1 en we willen dan ook in de Formule 1 blijven,” besloot Delbos.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print