Met deze F1-bolide wil Mercedes opnieuw meestrijden voor de F1-titel: W14

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Als voorlaatste F1-team heeft Mercedes haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2023 voorgesteld. De Mercedes W14 moet na een teleurstellend seizoen vorig jaar het merk met de ster opnieuw in staat stellen om te strijden voor de wereldtitel.

Na jaren van dominantie in de Formule 1 moest Mercedes het seizoen vorig jaar ‘ondergaan’. Tijdens de wintertests leek het nog alsof Mercedes wat verstoppertje had gespeeld maar tijdens de eerste races werd duidelijk dat de Mercedes F1-bolide vorig jaar enorm veel last had van het zogenaamde ‘porpoising’ en dat de wagen helemaal niet competitief genoeg was.

Doorheen het seizoen verbeterde het langzaam aan maar Mercedes bleef erg wisselvallig en ondermaats presteren. De eer werd wel gered toen George Russell aan het einde van het seizoen de GP van Brazilië wist te winnen. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kon dan weer voor het eerst in zijn F1-carrière tijdens een F1-seizoen geen race winnen.

Daar moet dit jaar met de Mercedes W14 verandering in komen. Mercedes heeft de pijnpunten van vorig jaar aangepakt en het hoopt ongetwijfeld ook dat het zal volstaan om opnieuw voor de wereldtitel te strijden. Een achtste wereldtitel is ook het doel van Lewis Hamilton, die daarmee het record van meeste wereldtitels ooit op zijn naam alleen wil plaatsen, een record dat hij nu deelt met Michael Schumacher.