Michael Schumacher maakt zich zorgen

En dan hebben we het vooral over de verwachtingen voor komend seizoen.
2010 was niet echt een succesvol jaar voor Schumacher en Mercedes GP en de focus kwam dan ook al snel op 2011 te liggen. De wagens voor 2011 zijn voorgesteld en de eerste testdagen zijn ook reeds verreden.

Daarbij wist Schumacher op de tweede testdag in Jerez de snelste tijd te doen noteren maar tegelijkertijd blijft de zevenvoudig wereldkampioen met beide voeten op de grond. Volgens Schumacher moet Mecedes GP immers nog heel wat verbeteren indien het competitief wil zijn vanaf de eerste race.

“Het is erg moeilijk om in te schatten waar alle teams zich bevinden met hun ontwikkeling. We weten wel waar we zelf staan. We maken ons inderdaad enige zorgen, maar we weten waar we ons bevinden en waar we willen geraken. De eerste race zal duidelijkheid brengen.” zei Schumacher tegenover BBC sport.

“We hebben tijdens de eerste test in Valencia niet zoveel kilometers kunnen doen als we gehoopt hadden. De rondetijden zijn inderdaad belangrijk, maar misschien niet heel belangrijk momenteel. Natuurlijk zou het ideaal zijn indien je steeds de snelste bent, maar we weten op basis van vorig jaar dat het niet mogelijk is.”

Schumacher en Mercedes GP twijfelen dus nog aan hun competitiviteit. Ze hebben nog twee testmogelijkheden in Barcelona (18-21 feb.) en Bahrein (3-6 mrt.) alvorens de GP van Bahrein op het programma staat op 13 maart.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen