Mick Schumacher: “Contractverlenging Carlos Sainz verandert niets voor mij”

Haas F1 team
Haas F1 team

Zelf wordt hem een toekomst bij Ferrari voorgeschreven maar gezien de contractverlenging Carlos Sainz zal dat niet voor de komende twee jaar zijn. Mick Schumacher zelf nuanceert echter want volgens hem verandert de contractverlenging van Sainz niets voor zijn eigen toekomst.

Lees tussen de regels, volgens Mick Schumacher stond het sowieso niet gepland dat hij in 2023 of 2024 al de overstap naar Ferrari zou maken. Enigszins logisch ook want de druk bij Ferrari is bijzonder hoog en als je achternaam dan ook nog een ‘Schumacher’ is dan wordt die druk alleen nog maar groter.

Schumacher, die bezig is aan zijn tweede seizoen in de Formule 1 en nog steeds zijn eerste wk-punt moet behalen, predikt dan ook zelf rust en geduld.

“Het is de logische beslissing voor Ferrari,” aldus Mick Schumacher wanneer hem gevraagd wordt naar hoe hij zich voelt bij de contractverlenging van Carlos Sainz.

“Carlos had vorig jaar een zeer goed seizoen en kende ook dit seizoen al goede races. Ferrari heeft twee geweldige rijders.”

“Voor mij verandert het niet veel want ik doe gewoon mijn uiterste best waar ik me nu bevind en dat is bij het Haas F1 team.”

Eerder liet ook AlphaTauri-teambaas Franz Tost verstaan dat Mick Schumacher op zijn minst drie seizoenen ervaring in de Formule 1 nodig had alvorens de overstap naar Ferrari te maken (“Schumacher moet minstens drie jaar wachten alvorens naar Ferrari te gaan”).

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer