Mick Schumacher is nog steeds aan het leren: “Race na race word ik een betere rijder”

Haas F1 team
Haas F1 team

Mick Schumacher heeft tijdens zijn eerste F1-seizoen tot dusver enkele solide prestaties kunnen neerzetten maar schitteren zat er nog niet in, daarvoor is zijn Haas F1-bolide gewoonweg te traag. Geleidelijk aan een steeds betere rijder worden is dan ook het doel.

Op vlak van prestaties is Mick Schumacher er af en toe al in geslaagd een rijder van een ander team te verslagen, maar het eerste gevecht is uiteraard dat met je teamgenoot en dat weet de zoon van F1-legende Michael Schumacher quasi altijd te winnen.

Voor aanvang van zijn eerste seizoen in de Formule 1 had Mick echter al laten verstaan dat het vooral rond leren en ervaring opdoen zou draaien, iets dat tijdens de eerste negen races van het seizoen duidelijk bevestigd werd.

“Ik denk dat we allemaal groeien en leren, met ieder raceweekend dat plaatsvindt,” vertelde Mick Schumacher vorig raceweekend in Oostenrijk.

“Voor mij persoonlijk heb ik het gevoel dat ik steeds meer en meer groei met het team en het is goed dat ik veel tijd doorbreng met het team. Ik kijk al uit naar de race in Silverstone.”

Mick Schumacher slaagde er dit seizoen nog niet in om een wk-punt te behalen maar doet het wel beter dan Haas F1-teamgenoot Nikita Mazepin en Williams-rijder George Russell die in de wk-tussenstand achter hem staan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021