“Mick Schumacher mist zijn vader naast hem, hij krijgt te veel kritiek”

Haas F1 team
Haas F1 team

Het zit Mick Schumacher tot dusver niet echt mee dit seizoen. De Duitser krijgt bij momenten erg harde kritiek te verwerken maar volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone moet men Schumacher steunen in plaats van kritiek te geven.

Mick Schumacher crashte dit seizoen al twee keer erg zwaar en met Kevin Magnussen heeft hij een sterke en ervaren teamgenoot die al in de punten finishte, iets dat Schumacher tot dusver niet is gelukt.

In Canada leek Mick Schumacher eindelijk op weg naar een puntenfinish maar zijn wagen liet hem in de steek. De nul punten achter zijn naam zijn volgens Bernie Ecclestone dan ook niet representatief voor de performance en het talent waarover Mick Schumacher beschikt.

“We weten niet hoe goed of slecht de wagen is,” vertelt Ecclestone tegenover het Duitse ‘N-TV’. “Het maakt een erg groot verschil of de wagen bij je rijstijl past of niet. Hij heeft er geen behoefte aan dat men constant negatieve dingen over hem vertelt.”

“Hij heeft nood aan iemand die hem helpt, die niet al te veel kritiek geeft.”

Volgens Bernie Ecclestone zou de situatie waarin Mick Schumacher verkeert er ook helemaal anders uitzien als zijn legendarische vader Michael Schumacher hem actief op de circuits zou kunnen bijstaan met advies.

“Mocht Michael er zijn, hij zou tegen Guenther Steiner zeggen dat hij mag oprotten, dat zou erg veel helpen,” aldus Ecclestone.

“Als hij het team frustreert en ze hem buitengooien dan is het de vraag of een ander team hem wil. Hij is aan het lijden en hij hoopt dat iemand hem een kans geeft.”

“Hij is ertoe in staat, dus het is de vraag of een team hem de kans wil geven om te zien of hij zo goed als zijn vader is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print