“Toto Wolff is Lewis Hamilton een beetje beu aan het worden, hij irriteert hem”

F1
F1

Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone begint Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zich stilaan steeds meer te ergeren aan Lewis Hamilton. Vooral het gebrek aan inzet en resultaten in vergelijking met teamgenoot George Russell begint Toto Wolff te ergeren. Hamilton moet naar verluidt zich meer inspannen en een tandje bijsteken.

Momenteel staat Lewis Hamilton zesde in het kampioenschap en heeft hij een meer dan behoorlijke achterstand op teamgenoot George Russell. Als nieuwkomer in het team doet de jonge Brit het stukken beter dan de zevenvoudig F1-kampioen en dat begint Toto Wolff te enerveren, althans volgens Bernie Ecclestone.

De Mercedes W13 is inderdaad geen al te competitieve wagen maar Lewis Hamilton zou niet voldoende ‘proberen’, ofwel dus zich te weinig inzetten om alles eruit te halen.

“Ik dacht niet dat Russell zo goed was, maar hij doet het uitstekend,” aldus de voormalig F1-baas tegenover de ‘Daily Mail’. “Ik ben verrast. of is het Lewis die het niet zo goed doet? Het is moeilijk om te zeggen.”

“Toto raakt Lewis volgens mij een beetje beu. Ik denk niet dat hij voldoende probeert, niet? Laat het ons zo stellen, Lewis maakt het momenteel niet al te veel uit dat hij verliest.”

“Zo is hij helemaal niet. Hij is van nature competitief ingesteld, maar hij neemt het iets te eenvoudig op dat hij nu verliest.”

“Ik denk ook niet dat hij momenteel actief George helpt. Ik denk dat hij niet echt iets doet. Hij maalt er allemaal niet te veel om. Hij is niet bereid om alles op alles te zetten om te winnen zoals hij vroeger wel deed.”

Volgens Bernie Ecclestone lijkt het alsof Toto Wolff het ook allemaal dus beu wordt en hij zou het zelfs niet jammer vinden indien Hamilton zijn contract bij Mercedes niet tot eind 2023 uitdoet. Ecclestone vraagt zich af of Hamilton zelfs niet uit eigen beweging gewoon vroegtijdig de deur achter zich dicht zal trekken.

“Lewis verkoopt zichzelf misschien goed tegenover Toto,” aldus Ecclestone. “Misschien zegt hij wel gewoon tegen Toto dat hij de helft van het bedrag van zijn contract wil om vroegtijdig weg te gaan. Toto kan vervolgens één van zijn magische deals doen, iemand minder geld bieden en 20 miljoen op zak houden.”

“Niemand moet dit tegen Toto vertellen want hij heeft er al over nagedacht. Lewis zou onder die omstandigheden waarschijnlijk stoppen.”

“Ik begrijp niet waarom hij ook vaak in die gekke en grappige kleding komt opdagen. Heeft hij een sponsordeal ofzo? Misschien is dat het.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print