Mick Schumacher: “Spa-Francorchamps is een bijzonder circuit voor mij en mijn familie”

Haas F1 team
Haas F1 team

Komend weekend keert de naam Schumacher in een F1-bolide terug op het circuit van Spa-Francorchamps. Exact dertig jaar nadat zijn vader Michael Schumacher zijn F1-debuut maakte tijdens de GP van België zal ook zoon Mick in een F1-bolide over het circuit in de Ardennen racen.

Het zal niet de eerste keer zijn dat Mick Schumacher in een F1-bolide over het circuit van Spa-Francorchamps rijdt, in 2017 gaf Mick al eens een F1-demo in de Benetton B194 waarmee zijn vader kampioen werd.

“Het was een geweldig ervaring om in 2017 in de Benetton F1-bolide van mijn vader over het circuit van Spa-Francorchamps te rijden,” blikt Mick Schumacher terug op de F1-demo die hij toen voorafgaand aan de GP van België gaf. “Vijf jaar later rij ik nu zelf in de Formule 1 en dat dertig jaar nadat mijn vader zijn F1-debuut maakte.”

“Het is echt een bijzonder moment voor mij en mijn familie, ik ben zo enorm blij om hier te zijn en ook zelf op dit bijzonder circuit mijn voetsporen na te laten.”

Mick Schumacher heeft trouwens goede herinneringen aan het circuit van Spa-Francorchamps. De 22-jarige Schumacher won er in 2018 tijdens het jaar dat hij zich tot Europees Formule 3-kampioen kroonde.

“Het was in 2018 mijn eerste overwinning in de Formule 3 en het was het begin van een mooie serie,” aldus Schumacher. “Het was ook mijn eerste polepositie dat jaar.”

“Het was erg mooi om daar te beginnen aangezien het zo’n bijzonder circuit is voor mij en mijn familie.”

“Ik ben zeer blij om naar daar terug te keren en hopelijk kunnen we iets uit onze hoed toveren, het zou geweldig zijn.”

Vandaag plaatste Mick Schumacher op zijn twitter-account nog een mooie boodschap die de Netflix-film over zijn vader in de kijker zette.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021