Mika Hakkinen: “Succes van Lewis Hamilton niet alleen het resultaat van beste F1-bolide te hebben”

Tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen laat in zijn column voor ‘Unibet’ optekenen dat de successen van Lewis Hamilton niet alleen het resultaat zijn van in de beste wagen te zitten.


Eerder deze week deelde Lewis Hamilton nog een steek uit naar de kampioenen uit het verleden omdat hij vindt dat ze zijn prestaties niet altijd naar waarde schatten.

Mika Hakkinen hoort daar alvast niet bij want hij laat weten dat een sterk team als Mercedes ook een constante en getalenteerde rijder moet hebben om tot successen te komen.

“Eén Grand Prix winnen is niet gemakkelijk, dus om dat zo vaak te herhalen in veertien jaar Formule 1 is een heel bijzondere prestatie en een prestatie waar Lewis terecht trots op is,” aldus Hakkinen.

“Om races te winnen en een wereldkampioenschap zijn er veel dingen nodig, waaronder een geweldige auto, een sterke teamgenoot en een uitstekend team van mensen om je te steunen. Lewis heeft van al die dingen bij Mercedes gebruik gemaakt.”

“Maar je moet ook zelf presteren, want hoe goed je auto ook is, je moet zelf rijden, de systemen op de juiste manier bedienen, de juiste strategie uitvoeren en, het allerbelangrijkste, een echt goede racepiloot zijn.”

De Fin benadrukt nog eens hoe indrukwekkend hij het wel vindt dat Hamilton in al die jaren zulke constante prestaties blijft neerzetten en de successen aan elkaar blijft rijgen.

“Het vermogen van Lewis om overwinningen te behalen en ze vervolgens te blijven herhalen, te beginnen op eenentwintigjarige leeftijd en verder te gaan nu hij vijfendertig is, is geen gemakkelijke taak.

“Ik weet hoeveel energie het kostte om de titel twee keer te winnen, en toen ik stopte met racen in de Formule 1 wist ik dat het het juiste moment was, op mijn drieëndertigste.

“Dus niemand moet denken dat wat Lewis heeft gedaan gewoon een kwestie is van het hebben van de beste auto. Het vereist vermogen, fitheid, inzet en focus om te blijven winnen, en Lewis heeft duidelijk de manier gevonden om dat te doen”.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print