Carlos Sainz en Lando Norris tevreden met renovatie van Spa-Francorchamps

Met het McLaren-duo Carlos Sainz en Lando Norris zijn er alvast twee fans van de aangekondigde renovatiewerken op het circuit van Spa-Francorchamps.


Vorige week werd er aangekondigd dat het Circuit Spa Francorchamps een make-over krijgt van maar liefst 80 miljoen euro (VIDEO). Een van de aanpassingen zal alvast zijn dat er bepaalde uitloopstroken worden aangepast en dat er weer grindbakken zullen komen in bepaalde bochten zoals bijvoorbeeld Blanchimont en de legendarische Raidillon.

Met de terugkeer van een aantal circuits van de oudere generatie is al gebleken dat de aanwezigheid van grindbakken kan zorgen voor spannende momenten, zowel tijdens de kwalificaties als tijdens de races. Dat vond ook Carlos Sainz al na afloop van de GP van Toscane.

“Laten we in de toekomst hopen op meer grindbakken en gras,” aldus Sainz tegenover Adam Cooper van ‘Motorsport.’ “Dat is precies wat er nodig is om de circuits weer spectaculair te maken.”

“Overigens wist ik niet dat grind tachtig miljoen euro kost, ik hoop dat ze voor dat geld nog wel wat meer aanpassingen zullen doen aan het circuit van Spa-Francorchamps. Maar alleszins welkom terug aan het grind,” grapt de Spanjaard.

Lando Norris is het alvast eens met zijn teamgenoot Carlos Sainz.

“Het is iets waar we het met al die verschillende circuits wel meer hebben over gehad. Elke keer dat we naar een klassieker circuit gaan, zoals de Nürburgring, zeggen we dat het daar beter is.”

“De circuits worden ook meer en meer door motoren gebruikt en daarom zijn er zoveel grindbakken. Ik ben er echt blij mee.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print