Nürburgring wil enkel onder haar voorwaarden F1 opnieuw verwelkomen

Afgelopen zondag vond er voor het eerst sinds 2013 opnieuw een F1-race op de Nürburgring plaats. Dat smaakte duidelijk naar meer maar de Nürburgring wil de F1 enkel onder haar voorwaarden opnieuw verwelkomen.


“We zullen niet van onze principes afwijken, daarvoor hebben we twee mogelijke modellen,” vertelt Alexander Gerhard, de woordvoerder van de Nürburgring, tijdens een interview met ‘Motorsport-Total’.

“Er is het model waarbij er gedeelde kansen en risico’s zijn en in het andere model is er enkel sprake van het verhuren van de Nürburgring.”

Belangrijk voor de Nürburgring is vooral dat er geen verlies wordt gemaakt, enkel in dergelijk scenario kan er sprake zijn van Formule 1 op het circuit in de Eifel.

“Of het mogelijk is om de Formule 1 onder die voorwaarden terug te halen moeten we eerst bekijken,” aldus Gerard.

“Het opnieuw alternerend organiseren van een F1-race met de Hockenheimring, zodat de Formule 1 opnieuw in Duitsland blijft, is een mogelijke denkpiste.”

“Wanneer het mogelijk is om onder die omstandigheden de Formule 1 te behouden dan willen we dat graag doen. We moeten echter zien hoe het verder gaat. We wensen echter niet om op financieel vlak zo’n groot risico te nemen dat het voortbestaan van de Nürburgring in gevaar komt.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022