Moeten F1-rijders loon inleveren?

Nadat de FIA en alle teams het eens zijn geraakt betreffende de maatregelen om kosten te besparen binnen de F1 denk men er nu ook aan om de rijders minder te gaan betalen. Ferrari-rijder Felipe Massa liet al meteen weten dat hij daartoe niet bereid is en dat dit voorstel volgens hem geen verschil zal maken in het budget van de teams.

Kimi Raikkonen wilde zichzelf in deze discussie niet mengen maar van hem zegt men dat hij op dit ogenblik de best betaalde rijder op de grid is. De Finse rijder houdt zich neutraal en zegt uiteraard ook niet dat hij te weinig betaald wordt.

De 31-jarige Nick Heidfeld daarentegen zegt dan weer wel bereid te zijn om salaris in te leveren en volgens hem moeten de rijders ook maar eens denken aan de toekomst van de sport. Echter hoopt hij eveneens niet minder te verdienen in de toekomst maar hij laat wel weten er dus toe bereid te zijn.

"We moeten nadenken en als anderen moeten inleveren, waarom de rijders dan niet. Op dit ogenblik maak ik me daar nog geen zorgen over maar indien het om jobs gaat zou ik zeker en vast willen meewerken. Indien het team me minder geld zal aanbieden kan ik moeilijk weigeren want ik wil sowieso rijden", zo vertelde Nick Heidfeld.