Mogelijk nieuw alternatief plan voor GP van Bahrein

Bernie Ecclestone en de FOTA zijn druk in de weer met het zoeken achter een alternatief voor de GP van Bahrein. De deadline om over het lot van Bahrein te beslissen komt immers in het zicht.
De deadline voor het beslissen of de GP dit jaar nog zou kunnen plaatsvinden ligt op 1 mei, slechts een maand verwijderd van vandaag. Toch zou er al een nieuw plan klaarliggen om de race op een andere locatie te laten doorgaan, en dat is niet een van de minste.

Ecclestone bekijkt momenteel samen met de FOTA of er een mogelijkheid is om de race in België te laten doorgaan. Alhoewel België al een GP heeft, die van Spa-Francorchamps, ligt er nog een circuit in ons land dat naam en faam heeft gemaakt in de F1 namelijk dat van Zolder.

Het probleem van Bahrein is momenteel een bevolking die zich verzet tegen de huidige regering. Een probleem dat er de eerst komende maanden in België nog niet zit aan te komen gezien we hier al een jaar zonder regering zitten. Dat geeft Bernie en de teams een grotere zekerheid.

Tegelijkertijd zou men ook tegemoetkomen aan het communautaire evenwicht in ons land. De bevoegde Vlaamse minister van Sport had immers een brief naar de FIA geschreven waarin hij zich beklaagde over het feit dat er wel een GP in Wallonië kon plaatsvinden, maar niet in Vlaanderen. Hij vond het niet eerlijk dat zijn Waalse collega wel een beker mocht uitreiken op het podium en hij niet.

Het enige probleem zou nu nog zijn dat Prins Laurent eist dat hij degene is die de safetycar mag besturen. De FIA bekijkt de zaak maar Bernie Ecclestone had hiertegen niet direct bezwaar. Hij wees er wel onmiddellijk op dat de verkoopsrechten van de foto’s wel van hem waren.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print