Speelt Red Bull nog steeds verstoppertje?

Martin Whitmarsh, teambaas van McLaren, gelooft niet dat Red Bull in al haar kaarten heeft laten kijken op het gebied van snelheid, maar blijft positief over de kansen van McLaren in Maleisië.
Whitmarsh denkt dat Red Bull in Australië nog steeds niet voluit is gegaan. Ondanks dat Vettel de pole pakte met een overweldigende 0.8 seconden voorsprong op Hamilton, gelooft de teambaas van McLaren dat Red Bull nog sneller kan en het volledige potentieel van de wagen nog niet getoond heeft.

Toch blijft Whitmarsh positief bij het inschatten van de eigen kansen voor de komende GP in Maleisië, want hij is er van overtuigd dat in Australië ook het potentieel van de MP4-26 niet helemaal naar boven is gekomen. “We denken niet dat Melbourne ons het beste heeft laten zien op gebied van racesnelheid”, zegt Whitmarsh zelf.

“Op papier ziet het er goed uit en we zijn blij dat onze upgrade voor Melbourne gewerkt heeft. De prestaties van de wagen op de snelle stukken van Albert Park, laten uitschijnen dat het pakket ook in Maleisië zal werken”, voegt hij er nog aan toe.

Ook Hamilton ziet zichzelf opnieuw vechten voor ereplaatsen: “Na de snelheid die we in Australië getoond hebben, denk ik dat we opnieuw een goede race kunnen hebben in Maleisië. Albert Park is een mooi circuit, maar zo een als Sepang zal de verschillen tussen de wagens nog beter kunnen aantonen.”

Hamilton denkt dat vooral KERS en DRS, het Drag Reduction System of anders gezegd de beweegbare achtervleugel, hem zeker zullen helpen tijdens de kwalificaties. Al beseffen ze bij McLaren maar al te goed dat als ze de pole willen pakken, eerst het gat met de concurrenten zullen moeten dichten.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print