Mosley specifieert voorstel standaardmotor

FIA president Max Mosley heeft vandaag concreet aangegeven hoe zijn plan voor een standaardmotor in de Formule 1 er zou moeten gaan uitzien. Mosley schreef een brief naar de teams met daarin de details.

De standaardmotor zou geleverd worden door Cosworth vanaf 2010 en er zou elk jaar een update van de motor en de versnellingsbak moeten komen. Dit alles zou 6 miljoen pond per seizoen gaan kosten.

"We zijn op dit moment in exclusieve gesprekken met Cosworth  en Xtrac and Ricardo Transmissions om de aandrijving voor de Formule 1 wagens vanaf 2010 te verzorgen. De motor zal gelijkaardig worden aan de motoren die op dit moment gebruikt worden in de Formule 1 en de versnellingsbak wordt een pareltje dat ontwikkeld wordt door twee bedrijven dus nu al het merendeel van de grid van transmissies voorzien. Hoe meer teams kiezen voor een standaardmotor, hoe lager de kostprijs wordt", aldus Mosley.

Het is nu dus duidelijk dat de teams niet moeten overschakelen op de standaardmotor. Het is enkel een optie voor de teams die niet over de middelen beschikken om zelf een krachtbron te ontwikkelen. De teams hebben tot 11 december om aan te geven of ze al dan niet voorstander zin van een standaardmotor.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen