Mosley waarschuwt teams voor Stepney en Coughlan

Iedereen zal zich vast nog wel herinneren dat Nigel Stepney en Mike Coughlan in 2007 vertrouwelijke informatie aan elkaar wisten door te spelen en dat McLaren daardoor later een boete moest betalen van maar liefst 100 miljoen dollar. In 2007 kon McLaren ook geen punten meer behalen maar mocht het wel nog deelnemen aan races. Op dat zelfde ogenblik waren ook beide rijders van McLaren met momenten erg vijandig tegen mekaar en wist het team geen van beide titels te behalen.

Volgens Max Mosley zouden Stepney en Coughlan nog lang niet alles over de feiten bekend gemaakt hebben en dat is misschien maar goed ook. De FIA president denkt dat er dan nog meer mensen betrokken zouden geraken en dat zou op zich slechte gevolgen hebben voor de sport. De boete van 100 miljoen dollar voor McLaren zou dan ook geen groot bedrag zijn geweest want indien de FIA wilde zouden de kosten veel hoger zijn opgelopen. McLaren zou waarschijnlijk zelfs niet meer mogen hebben deelnemen aan de rest van de GPÂ’s in 2007.

“Coughlan en Stepney zijn ondertussen al terug aan het werk maar niet in de F1. Graag zou ik alle teams waarschuwen voor hen want ze hebben bewezen niet betrouwbaar te zijn. Stepney werkt nu als directeur van een bedrijf dat zich met race technologie weet bezig te houden en Coughlan is in dienst bij Ricardo Transmissions. Ik heb zeker niets persoonlijks tegen McLaren maar als we wilden waren ook de gevolgen voor hen veel erger geweest maar dan zou het schandaal ook de sport geraakt hebben”, aldus Mosley.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023