Mosley wil zelf opstappen in 2009

FIA president Max Mosley wil z’n termijn uitdoen en zal dan zelf opstappen.

De druk op de positie van Mosley nam de voorbije weken toe, nadat hij betrokken raakte in een prostitutieschandaal. Heel wat vooraanstaande personen uit de autosport wereld riepen Mosley al op om ontslag te nemen, maar de Brit wil doorgaan tot 2009.

"Ik kreeg meer dan zeven brieven waarin stond dat ik absoluut moest aanblijven en dat dit een schandalige "invasie" was. Daarmee geven zo ook duidelijk aan dat ze denken dat er meer aan de hand is dan wat we tot nu toe weten en dat kan zeker het geval zijn."

Mosley insinueert hier een complot tegen zijn persoon, iets wat al eerder in de media gesuggereerd werd. Verder wil hij nu niet meteen opstappen en vindt hij dat z’n privé-leven geen invloed heeft op z’n functie als FIA president.

"Het is een verschrikkelijke indringing in mijn privé-leven die onverantwoord is. Ik hoop dat de verantwoordelijken gestraft worden."

De ambtstermijn van Mosley als president loopt dus af in 2009, hoewel hij ook al eerder uit z’n positie kan gezet worden. Op 3 juni komt de FIA senaat samen en zullen de 222 leden hun geheime stem uitbrengen. Hieruit zal blijken of Mosley nog steeds het vertrouwen geniet van de meerderheid der leden en of hij kan doorgaan.

"Zij moeten beslissen. Voormalige rijders en dergelijke hebben daar niets over te zeggen. Ik was sowieso van plan te stoppen na 2009."

Mosley mistte sinds het uitlekken van het schandaal al de Grote Prijs van Bahrein en zal ook niet aanwezig zijn op de GP van Spanje volgende week.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print