Mosley wint rechtzaak

FIA president Max Mosley heeft vandaag de rechtzaak tegen de Britse tabloit News of the World gewonnen.

Mosley kwam enkele maanden geleden in nauwe schoentjes te zitten toen the News of the World uitpakte met een artikel over Mosley’s SM-feestjes met enkele prostituees. De krant publiceerde zelfs enkele filmpjes op haar website. Vooral de Nazi-ondertoon van het hele gebeuren zorgde er voor dat heel wat belangrijke figuren in de autosport Mosley liever zagen aftreden.

Meteen nadat het artikel werd gepubliceerd spande Mosley een rechtzaak in tegen de krant omdat die volgens hem z’n privacy geschonden had. De rechter gaf hem vandaag dus gelijk. Mosley krijgt een schadevergoeding van £60000, daarboven op moet de krant ook de gerechtskosten, zo’n miljoen pond, terugbetalen aan Mosley. De schade wordt overgedragen aan het fonds voor veiligheid en milieu van de FIA.

Mosley hoopt dat er met deze uitspraak een voorbeeld is gesteld voor de toekomst.

"Ik hoop dat de kranten in het Verenigd Koninkrijk nu afgeschrikt zijn en in de toekomst niet meer zulk soort journalisme zullen gebruiken. Ik weet nu hoe verwoestend zo een schending van de privacy kan zijn."

Max Mosley heeft de hele affaire dus redelijk goed doorstaan. In juni kreeg hij nog het vertrouwen van de FIA senaat om door te gaan als president.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022