“Motor-upgrade kan voor Ferrari het verschil maken”

Ferrari
Ferrari

Volgens Carlos Sainz kan de motor-upgrade van Ferrari voor zowel de rest van het seizoen alsook het F1-seizoen 2022 een serieus verschil maken.

Mits de motor-upgrade slaagde Ferrari er tijdens de GP van Turkije in om aanzienlijk in te lopen op McLaren in de strijd om de derde plaats in het constructeurskampioenschap. De rest van het seizoen is volgens Carlos Sainz veelbelovend.

“We waren sneller dan McLaren in Istanbul,” aldus Sainz. “In Sochi was McLaren sneller dan ons. Ik denk dan ook dat het tot het einde van het jaar op en neer tussen ons zal gaan.”

De Spanjaard hoopt dat de vervroegde motor-upgrade Ferrari in staat zal stellen om de strijd met McLaren om de derde plaats te winnen.

“Wat deze nieuwe motor ons zou moeten geven is volgens mij de mogelijkheid om op de circuits waar we achterop lagen, en die zullen er nog steeds zijn, dat we ons dichter bij hen bevinden en op de circuits waarop we voorsprong hebben dat we misschien wat extra voorsprong hebben.”

Ferrari had met het vervroegen van haar motor-update ook nog een tweede doel voor ogen, zich zo goed mogelijk voorbereiden op het F1-seizoen 2022, wanneer de motorbevriezing ingaat.

“Dat is waarom we de upgrade van de motor naar voor gebracht hebben en we hopen dat het ons een klein beetje een voordeel oplevert en het gevecht voor hen iets moeilijker maakt,” aldus Sainz.

“We zijn erin geslaagd om tien punten op hen in te lopen en gezien het puntenverschil tussen ons is dat een serieuze inhaalbeweging. Als we gedurende zes races serieus blijven vechten dan is volgens mij alles mogelijk.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022