“Lewis Hamilton is wat ’talent’ betreft waarschijnlijk de beste rijder ooit”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Als teamgenoten waren ze bij Mercedes ooit elkaars grootste concurrenten maar ook Nico Rosberg heeft erkenning voor wat Lewis Hamilton weet te presteren in de Formule 1. Volgens Rosberg is Hamilton wat ’talent’ betreft waarschijnlijk de beste rijder ooit.

Nico Rosberg was verschillende jaren de teamgenoot van Lewis Hamilton en tot dusver ook de laatste rijder die Lewis Hamilton in de strijd om de F1-wereldtitel wist te verslaan. Ook nu kijkt Rosberg met veel plezier naar de nieuwe strijd die Hamilton deze keer voert met Max Verstappen, eentje waarin hij al zijn talent moet bovenhalen.

“Lewis is gewoonweg een ongelooflijk natuurtalent, op het vlak van talent is hij waarschijnlijk de beste ooit,” vertelt Nico Rosberg tegenover ‘Sky’. “En daar bouwt hij echt op, zijn instinct is echt fenomenaal.”

“Het is een heel ander verhaal wat toewijding betreft. Hij haat het om te testen. Michael Schumacher zou iedere dag testen, ook al is hij een zevenvoudig F1-kampioen, maar hij weet dat je zelfs dan nog allerlei kleine zaken daaruit kan leren. Het is gewoon toewijding, passie.”

Iets waarin Lewis Hamilton volgens Nico Rosberg ook enorm bedreven in is: het verschonen van zijn fouten.

“Wat Hamilton zeer goed doet is al de politieke spelletjes, vooral ook met de media,” aldus Rosberg, die meent dat Hamilton bij een crash of incident er op de één of andere manier telkens voor zorgt dat de andere rijder als schuldige wordt beschouwd.

“Hij is allemaal zeer clever daarin. Zelfs op de baan, wanneer hij de grijze zone opzoekt, op de één of andere manier is het nooit zijn fout. Het is altijd de fout van zijn tegenstander.”

Met nog zes races te gaan zal Hamilton alvast al zijn talent moeten aanwenden om de titelstrijd met Max Verstappen te winnen. Mocht dat zo zijn dan verovert Hamilton zijn achtste wereldtitel in de Formule 1, een nieuw record. Nico Rosberg zelf zou alvast met nog iets meer trots terugdenken aan zijn gewonnen titelstrijd met Hamilton in 2016.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen