Motorconstructeurs zoeken steun bij de privéteams

De Formule 1 moet minder gaan kosten en beter worden voor het milieu, dat was de opdracht die de FIA aan de teams en de motorconstructeurs gaf.

Die motorconstructeurs gingen naarstig op zoek naar oplossingen en diende hun eerste plannen in bij de FIA. Zo zou voor 2010 de huidige 2.4 liter V8 motor een motor moeten worden die 4 races kan meegaan en zou er een systeem moeten komen dat de bewegingsenergie opvangt en hergebruikt.

De FIA keurde deze voorstellen echter af omdat ze niet genoeg deden om de kosten en het milieu te sparen.De motorconstructeurs willen zich hier echter niet bij neerleggen en vragen nu de steun van alle teams in de Formule 1 alvorens het plan bij de FIA in te dienen. Norbert Haug wou het volgende kwijt:

"Het is een grote stap voorwaarts dat we met 6 partijen unaniem tot een overeenkomst komen, het is een grote stap omdat we dezelfde mening delen. Ik denk dan ook dat de onafhankelijke teams de voorstellen zullen steunen, ze zullen er veel geld door besparen. We gaan in de goede richting."

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner